Nagyvilág

2010.06.24. 16:10

Még mindig emberi maradványokra "vadásznak" a WTC helyén

<p>A közel 3 ezer ember halálát okozó ikertorony robbanás óta eltelt majdnem 9 év, de még most is találnak emberi maradványokat.</p>

A 2001. szeptember 11-i WTC elleni terrortámadás helyén még ma is emberi maradványokra bukkannak. A napokban újabb 72 holttestmaradvány találták meg, amikor az úgynevezett Ground Zeróból származó törmelékeket vizsgálták át. A 2605 ember halálát követő tragédiát követően mindmáig nem tudtak 1150 áldozatot azonosítani. Ezért az újjáépítés során az egykori World Trade Center maradványait tüzetesen nézik át, nehogy egy áldozat is a szemétbe kerüljön.

A most megtalált 72 maradványt DNS-tesztnek vetik alá, ez 72 ember családja, barátai, rokonai, akik így talán, hogy megtalálták szerettük testét el tudják fogadni a tragédiát és a veszteséget.

2006-ban kezdődött meg a New York-i Világkereskedelmi Központ (World Trade Center, WTC) újjáépítése, pontosabban: ekkor hagyták jóvá a Szabadság Torony és a többi épület tervét, melyek az Ikertornyok helyén állnak majd. Azóta romeltakarítás zajlik, illetve a szerződések megkötése a kivitelezőkkel, valamint különböző források bevonása. A hivatalos álláspont szerint 2013-ra elkészül az új beruházás, de a jelenlegi állapotok és egy pesszimista tanulmány szerint 2037-ig is eltarthat mire felépül az új egység.
- MON -


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!