Nagyvilág

2010.06.24. 16:41

Hol él a legtöbb milliomos?

<p>Melyik országban él a legtöbb milliomos? - Megdöbbentő sorrend.</p>

Boston Consulting Group Global Wealth 2010 című tanulmánya szerint 2009-ben a válság ellenére 11,5 százalékkal, 111,5 milliárd dollárra nőtt a világ vagyona, ezzel együtt számos család fel-, avagy visszakerült a milliárdosok listájára. Lássuk, melyik ország számlálja a legtöbbet, egy-egy ország helyezésén igazán megdöbbentünk!

A dobogó első helyén az Egyesült Államok áll, több, mint 4,7 millió "milliárdos háztartással", őt követi Japán majd Kína, ahol szintén egymillió fölött van a rekord gazdag családok száma.

Szingapúrban - ahol több, mint 5 millió ember él - a legnagyobb a milliárdosok koncentrációja: a lakosság 11,4 százaléka ilyen háztartásba tartozik.


A BCG szakértői szerint 2014-ig a globális vagyon évente mintegy 6 százalékkal emelkedik majd, elsősorban a Ázsia / Csendes-óceáni térségben található országok fejlődésének köszönhetően. A tanulmány arra is felhívja a figyelmet, hogy a befektetői bizalom még mindig nem állt teljesen helyre, így jelentős vagyonok még mindig állami garanciát biztosító kereskedelmi banki betétekben pihennek.

Forrás: www.penzcentrum.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!