Nagyvilág

2010.06.27. 20:55

25 halott egy bolíviai buszbalesetben

<p>Legalább 25 ember meghalt, és 44-en megsérültek Bolíviában, amikor egy túlterhelt autóbusz lezuhant egy hídról az ország középső, hegyvidékes részén - közölte a bolíviai rendőrség. Az érintett útvonalon ez már a második, sok halálos áldozatot követelő buszbaleset volt négy napon belül.</p>

A busz Cochabamba városából tartott az attól nagyjából 250 kilométerre délre található Potosiba, amikor egy hídon áthaladva áttörte a korlátot, és a 11 métert zuhant, egy folyóba - közölte egy rendőrségi szóvivő. Marcos Cespedes elmondása szerint feltehetően fékhiba okozta a balesetet, de az is hozzájárulhatott a tragédiához, hogy a busz túlzsúfolt volt.

A szóvivő közlése szerint a busz 47 emberrel indult útnak, de útközben még felvett újabb 22 utast, és így már többen voltak a járművön a megengedettnél.

Négy nap alatt ez már a második buszbaleset volt a Cochabamba-Potosi útvonalon. Csütörtökön 13 ember halt meg, és 37-en megsérültek, amikor buszuk lecsúszott a kanyargós hegyi útról, és egy szakadékba zuhant. A túlélők elmondása szerint a baleset előtt a buszvezető átlépte a megengedett sebességet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!