Nagyvilág

2010.05.12. 17:56

Végleg feloldották a légi közlekedési korlátozásokat

<p>Spanyolországban, Portugáliában és Marokkóban szerdán a hatóságok végleg feloldották azoknak a repülőtereknek a zárlatait, amelyeket szombattól kezdve, az Izlandról érkező újabb vulkáni hamufelhő miatt rendeltek el ideiglenesen.</p>

A hamu-, és füstfelhő az elmúlt néhány nap alatt ismét jelentős fennakadásokat okozott Európa légi közlekedésben, több nyugat-európai államban pedig részleges korlátozásokat vezettek be a légikikötőkben.


Spanyolországban a légiirányítók szervezete szerint szerdán ismét minden repülőtér a megszokott rendben fogadta, illetve indította a légi járatokat. A portugál légügyi hatóságok (NAV) szerint országukban szerdán az összes repülőtér újra a menetrend-szerint működött: "semmiféle fennakadásunk nincs!". Ezalatt Marokkóban, már kedden este újra megnyitották az összes repülőteret, köztük Casablanca és Rabat légi kikötőit is. De órákkal később ismét le kellett zárni az említett két repülőteret, amelyeket végül szerdán reggel hat órakor nyitottak meg újra a légi forgalomnak.

Az izlandi geológusok szerint egyébként az újabb problémákat nem a gleccser-vulkán újabb hamufelhője, hanem a korábbi hetekben felemelkedett füstoszlop okozta, mert a hamufelhő a magaslégköri áramlásoknak köszönhetően körbelengte Földünket.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!