Nagyvilág

2010.04.22. 19:16

VULKÁNI HAMU:Rövid idõre lezártak finn és svéd repülõtereket

<p>Rövid ideig lezárták a fõbb észak-európai reptereket csütörtökön a vulkáni hamufelhõ miatt, majd újra megnyitották azokat.</p>

Csupán a kisebb finn és svéd repterek esetében rendelték el a hatóságok a teljes zárva tartást csütörtökön. Hasonlóképpen rövid idõre lezárták a hamufelhõ újabb hulláma miatt a norvégiai Bergen és az olajközpont, Stavanger légikikötõit. Csütörtökön késõ délután az észak-európai ország hatóságai azt közölték, hogy a teljes norvég légtér ismét nyitva van. A repterek mellett újraindultak a helikopter-járatok a norvég partoknál található olajfúró-tornyok és a szárazföld között..

Csütörtökön teljesen megnyitották a dán légteret is, beleértve az országhoz tartozó Grönland fölötti légtér zónát. Európa legnagyobb részén a nemzeti hatóságok csütörtökön megnyitották a légtereket, így újraindulhattak a kereskedelmi járatok a napi 28-29 ezres számban.
Az érintett repterek között volt a finn fõváros, Helsinki nemzetközi repülõtere, valamint a svéd Göteborg és Malmö repterei, amelyeket csütörtök reggel megnyitottak, majd napközben rövid idõre ismét bezártak.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!