Nagyvilág

2010.04.09. 08:36

Lezuhant egy NATO-helikopter Afganisztánban

<p>Lezuhant a NATO-erõk egy helikoptere Afganisztán déli részén - közölte Marcin Walczak õrnagy,a Nemzetközi Biztonsági és Támogató Erõk (ISAF) egyik szóvivõje.</p>

Mint mondta, egyelõre nincs információja arról, hogy mi történt pontosan, csak annyit tudni, hogy a gép lezuhant. A szóvivõ arról sem közölt adatokat, hogy hányan utaztak a gép fedélzetén, milyen nemzetiségûek voltak, és megsérültek-e.

Mohammad Jan Rasool Yar, Zabul tartomány kormányzójának szóvivõje szerint a légi jármû csütörtök este ért földet, egy falu mellett, Qalat városa közelében. Mint közölte, a helikopter "technikai probléma" miatt zuhant le. A tálib felkelõk közlése szerint ugyanakkor a gépet õk lõtték le, megölve 25 embert - az AFP hírügynökség ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a tálibok által közölt, ehhez hasonló adatok gyakran túlozva mutatják be a valóságot.

Zabul tartományban március 29-én is lezuhant egy NATO-helikopter, amelynek a fedélzetén 14 ember sérült meg. Akkor technikai probléma okozta a balesetet. Hat nappal ezelõtt egy török helikopter zuhant le a déli Wardak tartományban, megsebesítve négy katonát. Az eset pontos oka egyelõre ismeretlen.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!