Nagyvilág

2010.04.22. 14:36

Egyelõre megmenekült a kivégzéstõl a két belga állampolgár

<p>Megmenekült egyelõre a kivégzéstõl két belga állampolgár, akiket a Kongói Demokratikus Köztársaságban ítéltek halálra, mert a vád szerint megölték bérelt autójuk sofõrjét.</p>

Csütörtökön a két férfi ügyvédje azt közölte, hogy újratárgyalják ügyüket az afrikai országban. Az eset hasonlít annak a három magyarnak az ügyéhez, akiket Szenegálban vádolnak bérelt kocsijuk sofõrjének meggyilkolásával és kifosztásával.
A Kongói Demokratikus Köztársaság egyik katonai bírósága korábban elutasította a 28 éves Tjostolv Moland és a 27 éves Joshua French fellebbezetését, miután tavaly halálra ítélték õket, mert megölték bérelt autójuk sofõrjét. Az ország Tshopo tartományának tartományi fõvárosi bírósága csütörtökön mégis elfogadta a védelem érveit, és újratárgyalást rendelt el, amit azt jelenti, hogy a két belga megmenekült egyelõre a kivégzéstõl.

"Egy más összetételû katonai bíróság fogja újratárgyalni az ügyet Kisangani-ban."- mondta a két belga ügyvédje Guillaume Likwela az AFP-nak.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!