Nagyvilág

2010.04.28. 18:21

Akár 120 milliárd euróba is kerülhet a görög segélycsomag

<p>Német parlamenti képviselõk szerint a három évre szóló görög segélycsomag összege a végén akár 120 milliárd euróra is növekedhet.</p>

Az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) idén összesen 45 milliárd eurós hitelt ad az eladósodott Görögországnak, és a pénz nagyobb részét, mintegy 30 milliárd eurót az Unió tagállamai adják majd össze.

A német ellenzéki Zöld Párt parlamenti frakciójának vezetõje Jürgen Trittin szerdán találkozott az Európai Központi Bank elnökével, és a Nemzetközi Valutaalap vezetõjével. Megbeszéléseik után a német zöldek képviselõje azt mondta, hogy a görögöknek szánt pénzügyi segítség "100, és 120 milliárd euró között" lesz a következõ 3 évben.

A nemzetközi pénzügyi szervezetek vezetõinek találkozóján részt vett a német szociáldemokraták egyik képviselõje, Thomas Oppermann is. Az ellenzéki képviselõ a megbeszélés után szintén 120 milliárdra taksálta a 3 éves görög segélycsomag végsõ összegét.

A Nemzetközi Valutaalap vezetõje, Dominique Strauss-Kahn azonban elzárkózott attól, hogy pontos számadatot mondjon a görög pénzügyi segélycsomag kapcsán.

"A helyzet drámai, efelõl Strauss-Kahn, és Trichet (Jean-Claude Trichet, az Európai Központi bank vezetõje) nem hagytak kétségeket, ennek ellenére a szituáció nem kezelhetetlen" - mondta Thomas Opperman, az ellenzéki szociáldemokraták parlamenti képviselõje.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!