Multimédia

2019.08.22. 12:30

Elsősorban külsőleg, de meg fog újulni a Firefox

A közismert böngésző többek között új nevet és logót is kap.

Illusztráció

Alapos módosításokon esik át a következő hónapokban a program, amelyen az elmúlt másfél esztendő során komoly mértékben nem változtattak a Mozilla munkatársai. A szoftver elsősorban külsőleg újul meg, de az igazi módosítások a belbecset érintik majd. Azokról azonban majd csak később, fokozatosan fognak értesülni a felhasználók.

Adatsértés-figyelő

Sören Hentzschel fejlesztő írta meg az egyik blogbejegyzésében, hogy a szoftver az ütemterv alapján október 22-én érkező 70-es verziójától kezdve új logót kap, egyúttal pedig már a neve sem Firefox Quantum, hanem Firefox Browser lesz. A program a 2017 novemberében megjelent 57-es kiadás óta viseli a Quantum nevet. Az a változat volt az eddigi legnagyobb és legátfogóbb frissítés a böngésző történetében.

A fejlesztők további újításként integrálják a Firefox Monitor nevű adatsértés-figyelő, a Firefox Send nevű privát fájlmegosztó, valamint a Firefox Listen, a Firefox Lockwise és a Firefox Proxy nevű funkciókat. A változtatások már elérhetők a Firefox 70 első, előzetes verziójában. Szuper privát böngészési mód is jön a Firefoxba, ugyanis a Mozilla szeretné a Tor böngésző bizonyos elemeit integrálni a szoftverbe. Ezáltal még biztonságosabbá válhat, és az adatokat is jobban védheti a jövőben a böngésző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!