DVTK-Vénusz: Az első négy közé vágynak

Miskolc - Vasárnap játssza első őszi bajnoki meccsét a DVTK-Vénusz NB I-es női futsalcsapata.

Miskolc - Vasárnap játssza első őszi bajnoki meccsét a DVTK-Vénusz NB I-es női futsalcsapata.

A piros-fehérek a Brandmission-Artifex csapatának vendégeként Tolnán mutatkoznak be. A küzdelemsorozatban nyolc gárda vesz részt, a csapatok az alapszakasz keretében három kört „mennek”, aztán a rájátszás során az alsó- (az 5-8. helyért), vagy a felsőházban (az 1-4. helyért) küzdenek tovább.

Nehéz lesz

– Az a célunk, hogy bekerüljünk az első négy közé – mondta Uray Attila, az együttes edzője. – Ennek megvalósulását, az elmúlt évi erőviszonyok alapján, bravúrnak tartanánk, vagyis nagyon nehéz szezon elé nézünk.

A DVTK-Vénusz gárdájának tagjai június 15-én kezdték az erőgyűjtést: először műfüvön dolgoztak, majd a miskolci városi sportcsarnokban tréningeztek. Hazai bajnoki összecsapásaikat ugyancsak a sportcsarnokban vívják, és arra számítanak, hogy ismét szép számú szurkolósereg lesz rájuk kíváncsi.

– Felkészülésünk zavartalanul folyt, az edzéslátogatottsággal nem volt gondunk, a kitűzött munkát elvégeztük, így bizakodással tekintünk az előttünk álló hetek, hónapok elé – folytatta Uray Attila. – A nyitómeccsünkről annyit mondhatok, hogy vendéglátónknak szeretnénk visszavágni, hiszen legutóbb éppen náluk jártunk egy tornán és 3-0-s vereséget szenvedtünk tőlük. Sérültünk, betegünk nincs, ez a tény növeli az esélyeinket.

Nagy volt a mozgás

A miskolciak keretében – amint azt dr. Juhász Viktor csapatvezető közölte – jelentős változások történtek. Nem kevesebb, mint hét távozójuk volt: Boros Kinga, Kresák Katalin, Ujvári Krisztina, André Antónia, Bukovszki Mónika, Gergely Viktória és Szabó Lili egyaránt hátat fordított a futsalnak, valamennyien csak a DVTK NB I-es, nagypályás alakulatában szerepelnek a jövőben. Pótlásukra csak hárman (Skaliczki Kitti a DVTK-tól, Kovács Anikó a Nyírség SC-ből és Galambvári Gréta a saját U19-es gárdájukból) érkeztek, így tizenöt játékossal vágnak a küzdelemsorozatnak.


A DVTK-Vénusz kerete

Kapusok: Almási Ildikó, Putnoki Zita, Ádám Anna.

Mezőnyjátékosok: Kovács Aliz, Bernáth Csilla, Váradi Cintia, Miliczki Noémi, Szőke Zsuzsanna, Kovács Anikó, Skaliczki Kitti, Paranai Enikő, Mikó Vivien, Galambvári Gréta, Tamók Rebeka, Palakovics Laura.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!