Miskolc hírei

2011.05.25. 12:10

Cél, a versenyképes kutatóegyetem

<p>Miskolc - A kiválósági központok kutatási infrastruktúráját több mint egymilliárdból fejlesztik.</p>

A kutatási infrastruktúra fejlesztését támogatja az az 1,2 milliárd forintos uniós (TIOP) projekt, melyet Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora és Palotás Árpád Bence, a Műszaki Anyagtudományi Kar dékánhelyettese mutatott be szerdán az egyetemen. Mint arról korábban hírt adtunk, az intézmény kiválósági központokat létesít, szintén uniós támogatás segítségével, és az ehhez szükséges gépek, műszerek, berendezések beszerzését, az informatikai infrastruktúra, a laboratóriumok fejlesztését szolgálja a most bemutatott TIOP-os program. Patkó Gyula rektor elmondta: a Miskolci Egyetem Intézményfejlesztési Tervében szerepel a regionális tudáscentrum kiépítése 2013-ra, valamint a versenyképes kutatóegyetemmé válás 2020-ra.

Szorosan kötődjenek

Az év elején elnyert, összességében 4 milliárd forint értékű uniós pályázati támogatás e célokkal összhangban a felsőoktatási intézmény a régió gazdasági és társadalmi modernizálását is lehetővé teszi. A kiválósági központok létrehozása és fejlesztése elősegíti a szellemi kapacitás, a kutatási infrastruktúra, valamint a kiemelt kutatási területek fejlesztését és az egyetem kapcsolatteremtésének jelentős bővítését, de hozzájárul ahhoz is, hogy a diplomás szakemberek szorosan kötődjenek a régióhoz, segítse a térség gazdaságfejlesztési programjait, és hogy vonzóbbá tegye a befektetői környezetet, hangsúlyozta az egyetem vezetője.

Patkó Gyula szólt arról is, hogy a jövőben összességében 500 millió forinttal tudják majd támogatni azokat a nehéz körülmények között élő hallgatókat, akik tehetségesek, és szorgalmasan tanulnak. Erre szintén uniós pályázaton nyert forrás ad lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!