Mezőkövesd hírei

2018.09.18. 20:28

Újabb fejezethez érkezett a fejlesztés Mezőkövesden

Mezőkövesd - Meg fog újulni a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő főbejáratával szemben lévő terület.

Mezőkövesd - Meg fog újulni a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő főbejáratával szemben lévő terület.

Ünnepélyes keretek között aláírták a „Zsóry gyógy- és egészségpark fejlesztése”, azaz a Zsóry liget projektkivitelezői szerződését. A megállapodást Mezőkövesd részéről dr. Fekete Zoltán polgármester, míg kivitelezői részről Dányi Gábor ügyvezető írta alá.

A helyszínre nagy valószínűséggel pár héten belül elkezdünk felvonulni.” Dányi Gábor

Újabb fejezethez érkezett Mezőkövesd fejlesztése, ugyanis több mint 966 millió forintból teljes egészében meg fog újulni a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő főbejáratával szemben lévő terület.

– A projekt keretében a parkolók új helyre kerülnek. Ott, ahol jelenleg a parkoló található, egy különleges látványelemekkel ellátott közösségi tér fog épülni, beleintegrálva a már meglévő arborétumba. Emellett tematikus ösvény és egészségpark létesül – mondta dr. Fekete Zoltán polgármester, majd kiemelte, olyan látványelemek épülnek, melyek a szórakozást, illetve a kikapcsolódást és a rekreációt szolgálják.

Hozzátette, 2016 óta várják a projekt megvalósítását, és végre eljutottak odáig, hogy megköthették a kivitelezői szerződést, így el lehet kezdeni a tényleges munkát. Hangsúlyozta, hogy az építési munkálatok ideje alatt a fürdő folyamatosan üzemelni fog.

Kivitelezés

Dányi Gábor, a kivitelező cég ügyvezetője elmondta, nagy öröm számukra, hogy elnyerték a Zsóry Liget kivitelezési munkálatait. Kiemelte, elsőként a tervezési munkálatokkal foglalkoznak majd.

– A helyszínre nagy valószínűséggel pár héten belül elkezdünk felvonulni, körbekerítjük a területet, illetve azokat a munkarészeket is elvégezzük, amelyek nem igényelnek nagy tervezést – emelte ki Dányi Gábor, aki hozzátette, hogy ezek közé tartoznak a közművek és a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program projekt kivitelezési munkálatait a kivitelezői szerződés aláírását követően 15 hónap alatt kell elvégezni.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!