Magyarország

2011.08.20. 17:41

Vihar - Már csak néhány zalai településen nincs áram

Nagykanizsa, 2011. augusztus 20., szombat (MTI) - Az éjszaka még 15 ezer nyugat-dunántúli háztartást érintő áramkimaradást néhány zalai településen csak kora estére tudják megszüntetni, illetve a szolgáltatást újraindítani - tájékoztatta az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. szóvivője szombaton az MTI-t.

Nagykanizsa, 2011. augusztus 20., szombat (MTI) - Az éjszaka még 15 ezer nyugat-dunántúli háztartást érintő áramkimaradást néhány zalai településen csak kora estére tudják megszüntetni, illetve a szolgáltatást újraindítani - tájékoztatta az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. szóvivője szombaton az MTI-t.Egyházi Nikoletta közlése szerint a középfeszültségű, vagyis több száz fogyasztót érintő hálózatok hibáinak többségét kora hajnalra tudták megszüntetni. Zalában azonban három település - Pusztaapáti, Becsvölgye és Petrikeresztúr - körzetében, nem egészen ötszáz fogyasztónál, csak szombat kora délutánra sikerült helyreállítani a szolgáltatást, mert a vezetékszakadás nehezen megközelíthető mocsaras, lápos területen történt.

A kisfeszültségű hálózatok közül - amelyeknél kisebb fogyasztói csoportokat érint az áramkimaradás - Keszthely, Zalaegerszeg, Lenti és Nagykanizsa környékén továbbra is vannak fennakadások. Összesen mintegy száz fogyasztónál elhúzódik a kárelhárítás, várhatóan csak kora estére tudják visszakapcsolni az áramszolgáltatást, mert több kitört villanyoszlopot kell kicserélni - közölte a szóvivő.

A péntek délutáni orkán erejű szél nagyobb részt Zala, kisebb területeken azonban Vas és Somogy megyében is áramkimaradásokat okozott. A leszakadt felső vezetékek és kidőlt oszlopok miatt - mintegy ötven településen - hozzávetőleg 30 ezer fogyasztó maradt hosszabb-rövidebb időre áram nélkül.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!