Magyarország

2011.07.04. 16:10

Újraválasztották az Ab elnökének Paczolay Pétert

Budapest  (MTI) - Újraválasztotta az Alkotmánybíróság (Ab) elnökének Paczolay Pétert az Országgyűlés hétfőn. Paczolay Péter letette esküjét és ellátta kézjegyével az esküokmányt.

Budapest  (MTI) - Újraválasztotta az Alkotmánybíróság (Ab) elnökének Paczolay Pétert az Országgyűlés hétfőn. Paczolay Péter letette esküjét és ellátta kézjegyével az esküokmányt.    Paczolay Péter, aki három éve vezeti a testületet a titkos szavazáson 276 igen és 76 nem szavazatot kapott.

    A június elején elfogadott alkotmánymódosítás értelmében a hivatalban lévő Paczolay Péter július elején lejáró Ab-elnöki mandátuma szeptember 1-jéig meghosszabbodott. A Háznak - az új szabályok szerint - az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatával az Alkotmánybíróság tagjai közül kellett elnököt választania, akinek megbízatása szeptember 1-jétől az alkotmánybírói hivatali ideje lejártáig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!