Magyarország

2011.05.23. 18:09

Farkas Flóriánt nem érdekli a botrányos videó

<p>Közzétettek a világhálón egy olyan felvételt, amelyen az látható, hogy egy férfi megrongálja az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) budapesti székházának a falát.</p>

Ezzel összefüggésben ismeretlen tettes ellen tett  feljelentést a szervezet korábbi elnöke, Kolompár Orbán, az ORÖ-ben ellenzékbe szorult MCF Roma Összefogás Párt elnöke, aki a képsorokat levetítette sajtótájékoztatóján.

A világhálón is elérhető az a videó, amelyen Kolompár Orbán szerint a jelenlegi Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), egyben a Lungo Drom elnökhelyettese szándékosan rongálja a szervezet budapesti Dohány utcai székházát. A politikus szerint a biztonsági kamera Lukács Mihályt, a fideszes parlamenti képviselő Farkas Flórián, a Lungo Drom és az ORÖ elnökének bizalmasát rögzítette. A felvétel az intézmény átadás-átvétele utáni napokban készült, és azt mutatja, hogy egy férfi rugdossa az első emeleti irodák falát és egy vödörből valamilyen anyagot szór rá.

 

Feljelentést tett Kolompár Orbán

 

Szándékos rongálás miatt feljelentést tett Kolompár Orbán, az ORÖ-ben ellenzékbe szorult Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) Roma Összefogás Párt elnöke. A politikus hozzátette, bízik abban, hogy nemcsak rongálás, hanem költségvetési támogatással való visszaélés miatt is eljárás indul a bűnösök ellen. Emlékeztetett arra, hogy februárban Farkas Flórián azzal vádolta meg a korábbi vezetést, hogy az szétverte és munkavégzésre alkalmatlanná tette az épületet, ezen kívül több mint százmillió forintos hiányt tártak fel.

Kolompár Orbán cáfolta ezeket az állításokat, és közölte, hogy összesen majdnem 170 millió forintos tartalékkal adta át az intézményt, az átadás-átvételi jegyzőkönyv pedig sem rongálási kárt, sem leltári adóhiányt nem állapított meg. Véleménye szerint Farkas Flórián utasítására rongálták meg az épületet, mégpedig azért, hogy székházfelújítás címén gyorssegélyt csikarjanak ki a kormánytól. Erre egyébként körülbelül harmincmillió forintot kaptak a kormánytól. Kolompár Orbán úgy tudja, hogy nem írtak ki közbeszerzési eljárást a munkára, és hogy eddig három irodát újítottak fel és rendeztek be a pénzből. Az ellenzéki vezető szerint több adat arra utal, hogy a rongáló a saját cégein keresztül végeztette el az általa okozott károk helyreállítását.

A Roma Sajtóközpont megtudta, hogy több hasonló tartalmú videó, illetve hangfelvétel van Kolompár Orbánék birtokában, és ezeket hamarosan nyilvánosságra hozzák. Az RSK nem tudta elérni a videókon állítólag feltűnő Lukács Mihályt. Megkerestük a jelenleg Brüsszelben tartózkodó Farkas Flóriánt, aki a felvételekről csak annyit mondott, hogy "nem érdekelnek ezek engem".
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!