Magyarország

2011.04.28. 19:42

Oroszország nem érti, miért kellett átnevezni a Moszkva teret

<p>Oroszország nem érti, miért kellett átnevezni a Moszkva teret - mondta a Ria Novosztyi hírügynökségnek Alekszej Szazonov, az orosz külügyminisztérium helyettes szóvivője. Közben a főváros bejelentette, még ebben az évben elneveznek egy közterületet Moszkváról.</p>

"Nem láttunk és nem látunk ebben az elnevezésben semmiféle ideológiai terhet. Kétoldalú kapcsolataink általánosan pozitív fejlődését figyelembe véve egy ilyen határozat legalábbis értetlenséget vált ki" - mondta Szazonov a Moszkva tér átkeresztelésére.

Közben a főváros közleményt adott ki, amely szerint még idén elneveznek Moszkváról egy közterületet Budapesten.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött arról, hogy összesen huszonhat közterületnek lesz új neve júniustól Budapesten. A nyolcadik kerületi Köztársaság tér új neve II. János Pál pápa tér lesz. A Moszkva tér visszakapja régi nevét és újra Széll Kálmán térnek hívják majd. A Margit híd budai hídfője közelében Elvis Presley-ről neveznek el teret a második kerületben. A Lágymányosi híd II. Rákóczi Ferenc nevét viseli nyártól.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!