Magyarország

2011.03.31. 11:20

Magyarok nem kerültek bajba a thaiföldi áradások miatt

<p>A thaiföldi magyar konzulátus információi szerint egy magyar sem került bajba a Thaiföld déli részén történt áradásokban - közölte csütörtökön Endreffy Lóránd konzul a Független Hírügynökséggel.</p>

A heves esőzések miatt megközelíthetetlenné vált szigeteken már helyreállt a közlekedés, és az ott rekedt több mint tízezer turista már el tud utazni - közölte a konzul. Az elmúlt napokban történt heves esőzéseket követő áradásokban és földcsuszamlásokban legalább 15 ember halt meg.

Helyreállt a közlekedés a Thai-öbölben található Szamui-szigeten, és már el tudnak onnan utazni az esőzések miatt ottrekedt turisták - közölte a Független Hírügynökséggel Endreffy Lóránd thaiföldi magyar konzul. A Bangkok Airways thaiföldi légitársaság gépei újra járnak a turisták által kedvelt szigeten, és az erős hullámzás miatt leállított kompközlekedés is helyreállt. A Szamui közelében lévő kisebb szigetekről a thai haditengerészet anyahajója menekítette ki a turistákat, és két fregattot is küldtek a turistákért - közölte Endreffy.

A konzul elmondása szerint nagyjából egy tucatnyi magyar turista kért segítséget vagy információt az elutazási lehetőségekről a konzulátustól, de tudomásuk szerint senki sem került bajba. A konzulátus azt nem tudja, hogy mennyi magyar volt az áradásoktól érintett szigeteken, de akár százan is lehetettek. Az AFP francia hírügynökség információi szerint 15 ezer turista rekedt a Thai-öböl szigetein.

Az évszakhoz képest szokatlanul heves esőzések miatt kialakult áradásokban és földcsuszamlásokban legalább 15 ember halt meg az ország déli részén. Nyolcvan déli megyét katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánítottak a hatóságok a nagyjából egymillió embert érintő áradások miatt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!