Magyarország

2011.03.08. 18:31

KDNP: Hamisan vádolják Kalmár Ferencet

<p>Hamis állítások jelentek meg a sajtóban Kalmár Ferenc országgyűlési képviselővel kapcsolatban - közölték kedden kora este a KDNP-frakciótól. Kalmár Ferencről a Blikk azt írta, törvénytelenül vesz fel pénzt két állami társaságtól, de most a frakció azt közölte, nincs jogsértés, hiszen egy vezetői és egy tagsági megbízatás nem ütközik törvénybe.</p>

A képviselőcsoport közleményében hivatkoznak a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló törvény 6. paragrafusának 4. bekezdésére, amely rögzíti: "Egy természetes személy legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött vezető tisztségviselői megbízatás, valamint legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött felügyelőbizottsági tagság után részesülhet javadalmazásban."

A Blikk internetes oldalán kedden megjelent cikk szerint két állami cég felügyelőbizottságából is havi tiszteletdíjat kapott Kalmár Ferenc KDNP-s képviselő. Az önkormányzati tulajdonú Csongrádi Rendezvényház Kht.-től felügyelőbizottsági tagként havi 40 ezer forintot kapott, a szintén állami tulajdonú Nagyfa-Alföld Kft.-től pedig havi 56 ezret, felügyelőbizottsági elnökként.

A lap cikkében a "Köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről" szóló 2009. évi törvényre hivatkozott, amely szerint "egy személy legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött felügyelőbizottsági tagság után részesülhet javadalmazásban". Kalmár Ferenc azt mondta korábban a Blikknek: nem tudott róla, hogy törvénytelen így közpénzhez jutnia.

A KDNP közleményt adott ki kedden a cikk megjelenése után. Ebben azt írták, hogy Kalmár Ferenc csupán élt a törvény adta lehetőséggel, jogsértést nem követett el, hiszen egy vezetői és egy tagsági megbízatás nem ütközik törvénybe.
- Független Hírügynökség -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!