Magyarország

2011.03.16. 18:46

Gubcsi Lajos szerint csúsztat az Index

<p>Csúsztatásnak tartja Gubcsi Lajos a róla szóló, Indexen megjelent állításokat. A lap szerint a Zrínyi Média Kft. előző vezetőségét bűnszervezetnek nevező igazgató nyár óta két saját könyvet adott ki új munkahelyén és régebbi publikációit is az állami cég segítségével terjeszti.</p>

Nemrég videóriportot készíttetett "Attila király" lovasszobor-avatójáról - amelyen ott volt a házelnök és a honvédelmi miniszter is - a Magyar Művészetért Szoborkertben, azt azonban elfelejtette jelezni, hogy a helyszín valójában Gubcsi Lajos saját kertje volt.

Gubcsi Lajos saját honlapján, illetve a Honvédelmi Minisztérium honvedelem.hu című honlapján - ugyanazzal az írással - reagált az internetes oldal állításaira. Szerinte az a megállapítás, hogy "honvédelmi" takarítónők Gubcsi Lajos házában takarítottak, "kicsit leegyszerűsítésnek tűnik, bár értjük, hogy valakik besúgót, besúgókat tartanak cégünknél. Joguk van. S besúgni is jog, valószínűleg."

Az igazgató szerint "leegyszerűsítésnek tűnik minden butaság, amit az Index ír. Össze-vissza csúsztatások, hasalások, megint besúgások, a családi életem mozzanatai vegyítve munkámmal és munkahelyemmel, belekeverve mindenki, aki eszébe jutott a szerzőnek. Inszinuáció, diszkreditálási hajlam valahol a cikket író szobájának mélyén."

Gubcsi Lajos szerint "Ennyi értelmetlen ostobaságra semmi kedvem ennél konkrétabban válaszolni. Teszem a dolgomat.", majd azt kéri, hogy az újságíró jelentse fel, mint fogalmaz, "a tisztánlátáshoz tisztázni kell."

Az igazgató válaszában kijelenti: "A Magyar Művészetért ügyei, a Zrínyi Média ügyei, Gubcsi Lajos ügyei rendben vannak. E szerint megyünk tovább. Ami nincs rendben, azt majd segítünk tisztázni. Tájékoztatjuk a magyar közvéleményt, mi is történt itt a Zrínyi Kft-nél az elmúlt, szocialista években. Hangsúlyozom: tájékoztatjuk. Olyan szinten, ami illene az általam elképzelt Index oldalaira. Kérem, figyeljék alaposan" - írja Gubcsi.

Az Index.hu szerdán emlékeztetett arra, hogy a tavaly nyáron kinevezett igazgató a Duna Televíziónak adott interjújában azt mondta: a kormányváltás óta milliókat spórolt meg a cég működésének átalakításával. Az Index hiányolja annak említését, hogy a honvédelmi tárca kommunikációját bonyolító cégnél az általános kormányzati létszámstop ellenére a 2010-es, negyven főt alig meghaladó létszám mostanra hatvan fölé emelkedett, és főként Gubcsi személyes ismerősei kaptak szerződést.

Az Index információi az ominózus Attila-szobor avatásán, december 10-én a Zrínyi Média alkalmazottai szolgálták ki a vendégeket, másnap pedig Gubcsi a HM alkalmazásában álló takarítónőket küldött ki a szoborkertbe, valamint a fogadás helyszínéül szolgáló saját lakásába, hogy tüntessék el a résztvevők által hagyott rendetlenséget.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!