Magyarország

2011.03.25. 16:35

Fegyelmi vétség a Móra Ferenc Múzeumnál?

<p>Fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt eljárást indított a Csongrád Megyei Közgyűlés a Móra-múzeumnál elvégzett beruházási munkálatok kapcsán - erről pénteken döntött a megyei közgyűlés. A vizsgálatot a közgyűlés fogja lefolytatni. A fegyelmi Zombori István, a múzeum igazgatója ellen indult.</p>

Az igazgató a Hir6 hírportál szerint azt mondta, hogy az ügy hátterében az M43-as autópálya munkálatai során a múzeumhoz, ezáltal a megyéhez áramlott pénzösszeg áll, melynek egy részét a múzeumra lehetne fordítani.

Csongrád Megyei Közgyűlés szerint a hatályos jogszabályokra tekintettel indították el az eljárást a szegedi Móra Ferenc Múzeumnál elvégzett beruházási munkálatokkal kapcsolatban, méghozzá fegyelmi vétség alapos gyanúja miatt.

A közgyűlés sajtószolgálatától a Független Hírügynökség megtudta, hogy a múzeumban 2011 februárjában a megyei főjegyző kérésére a belső ellenőrzési osztály végzett vizsgálatot. Ez a belső vizsgálat két múzeumi beruházással kapcsolatban olyan körülményeket tárt fel, amelyeket a fegyelmi eljárás fog tisztázni. A vizsgálatban minden érintettet meg fognak hallgatni, lehetőségük lesz tisztázni magukat.

A közgyűlés meg kívánja vizsgálni ezt az esetet, hogy valóban történt-e kötelezettségszegés. A múzeum közpénzből működik, közfeladatot ellátó intézmény és az ilyeneknél a tulajdonosnak kötelessége kivizsgálni az ilyen és ehhez hasonló eseteket - közölték.

A közgyűlés sajtószolgálata másrészt cáfolja, hogy Zombori István leváltása állna a háttérben. A leváltásával kapcsolatos gyanújáról korábban Zombori István nyilatkozott a sajtónak. A Csongrád Megyei Közgyűlés sajtószolgálata szerint azonban ez minden alapot nélkülöz. A közgyűlés kizárólag a fegyelmi eljárás elindításáról hozott határozatot.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!