Magyarország

2011.02.26. 07:43

Brutálisan kúszik felfelé a cukor ára - Népszava

<p>Az utóbbi két hétben elszabadult a cukor ára, több kereskedelmi lánc üzleteiben egy kilót már 300 forintért kínálnak - írja a Népszava.</p>

A szakemberek szerint az év hátrelévő részében további drágulás várható. Magyarországon egyedül a Magyar Cukor Zrt kaposvári üzeme gyárt cukrot, ez a hazai igény egyharmada, 105 ezer tonna. A háromszázezer tonnányi hazai fogyasztás többi része külföldről érkezik, a világpiacon azonban cukorhiány alakult ki. Magyarországon az évtized közepén még 40 ezer hektáron termeltek cukorrépát, mostanra a vetésterület 14-15 ezer hektárra csökkent.

- Független Hírügynökség -


„Hamburgeradó”: nem csak a hamburgerre

mon | 2011.02.25 17:18
Még nem tudni, kinek a pénztárcája, kinek a pocakja lenne laposabb tőle – ha ugyan...


eszak | 2011.02.25 13:11
Miskolc - Szegényebb költségvetés: a fő cél, hogy működőképes maradjon a megyeszékhely.


Változik a zöldség magvakkal kapcsolatos szabályozás - szigorítás a GMO-nál

fuggetlen | 2011.02.24 21:58
Némiképp szigorodik a géntechnológiailag módosított (GMO) vetőmagvak magyarországi forgalomba hozatala egy FVM rendelet új módosításával. A szabályozás eddigi változata szerint az uniós tagállamokban jogszerűen előállított és forgalomba hozott zöldség vetőmagokat Magyarországon is lehetett árusítani. A mostani változtatások egyik eleme, hogy bizonyos zöldségfajták vetőmagjainál a forgalomba hozatali engedély feltétele, hogy csatolni kell a GMO tartalomra vonatkozó hatósági laboratóriumi mérési jegyzőkönyvet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!