Magyarország

2011.01.18. 10:42

ÁRVÍZ - A Duna várhatóan ma éjszaka tetőzik Budapestnél

<p>A Duna csaknem 70 kilométeres szakaszán van árvízvédelmi készültség - áll a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság kedd délelőtti közleményében. A Duna Nagymarosnál várhatóan 535 centiméteren tetőzik kedden, míg Budapesten az éjszakai órákban várják a legmagasabb vízállást, 684 centiméteren. A fővárosi alsó rakpartokat már hétfőn este lezárták a forgalom elől.</p>

A Duna vízszintemelkedése miatt II. fokú belvízvédelmi készültséget rendeltek el a folyó Érd-Dunafüredi, valamint a Ráckevei (Soroksári)-Duna mente belvízvédelmi szakaszán.

A december elején elrendelt másodfokú belvízvédelmi készültséget az Észak-Duna-völgyi belvízvédelmi szakaszokon továbbra is fenntartják. A belvízzel elöntött területek nagysága 6900 hektárra (69 négyzetkilométerre) nőtt.

A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság a Zagyva folyón megszüntette az I. fokú árvízvédelmi készültséget.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!