Magyarország

2011.01.18. 12:32

Csütörtökön Szlovákiába látogat Schmitt Pál köztársasági elnök

<p>Csütörtökön egynapos hivatalos látogatásra Szlovákiába utazik Schmitt Pál köztársasági elnök, szlovák kollégája, Ivan Gašparovič ((gasparovics)) meghívására. A magyar államfőt fogadja Iveta Radičová ((ragyicsová)) miniszterelnök is.</p>

A két államfő és küldöttsége délelőtt folytat eszmecserét - tájékoztat honlapján a szlovák elnöki hivatal. Ezt követően a felek közös sajtótájékoztatót tartanak, majd Schmitt Pál találkozik a szlovák kormányfővel, aki ünnepi ebédet ad a tiszteletére.

Az elnök délután felkeresi a pozsonyi Slovakiatour idegenforgalmi szakkiállítást és nagyvásárt, amelyen rendszeresen képviselteti magát a magyar idegenforgalom is. Schmitt Pál ezután a szlovákiai magyarok legnagyobb kulturális és társadalmi szervezete, a Csemadok pozsonyi székházában a szlovákiai magyar szervezetek képviselőivel találkozik, majd részt vesz azon az ünnepi vacsorán, amelyet a szlovák köztársasági elnök ad a tiszteletére.

A két államfő tavaly novemberben már folytatott kétoldalú tanácskozást a visegrádi államok elnökeinek Karlovy Varyban tartott csúcsértekezletén. Schmitt Pál akkor annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a szlovák-magyar viszonyban oldódik a feszültség, és a két ország viszonyára a jó légkör lesz a jellemző.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!