Magyarország

2010.11.26. 10:00

Pénteken döntenek a kommandósokkal elfogott gyulai ügyvéd előzetes letartóztatásáról.

<p>Pénteken döntenek a kommandósokkal elfogott gyulai ügyvéd előzetes letartóztatásáról. Az ügyvédet szerdán vették őrizetbe, közölte a gyulai ügyészség sajtószóvivője.</p>

Pénteken dönt a kommandósok által elfogott gyulai ügyvéd előzetes letartóztatásáról a bíróság, közölte az ügyészségi sajtószóvivő. Futó Sándor, a Gyulai Nyomozó Ügyészség sajtószóvivője azt mondta a Független Hírügynökségnek, nem közölhetők részletek a gyulai ügyvéd őrizetbe vételével kapcsolatban, de indokolt volt a kommandósok bevetése. Az ügyvéd visszaélt hivatásával és pénzt is elfogadott eközben, illetve akadályozta a nyomozást egy olyan ügyben, ahol büntető eljárás folyt ügyfele ellen.

Sz. I. ügyvédet hivatásából folyó kötelességeinek megszegése és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe szerdán Gyulán. Az ügyészségi sajtószóvivő azt mondta, kezdeti stádiumban van az ügy, részletek akkor közölhetők, ha megtörténik a vádemelés. Ha bűnössége bebizonyosodik, akár öt év börtönt is kaphat.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!