Magyarország

2010.11.17. 18:05

Hányásába fulladt bele - a rektor szerint a fiatalok nem tudnak mit kezdeni a szabadságukkal

<p>Csütörtökön, szülőfalujában Fülöpjakabon temetik el azt a 20 éves fiút, aki szombaton hajnalban halt meg a Kecskeméti Főiskola kollégiumában, miután egy bulira készülve valószínűleg sokat ivott, rosszul lett és megfulladt.</p>

A fiatalok sokszor több önállóságot kapnak, mint amivel képesek élni - mondta a Független Hírügynökségnek Danyi József, a Kecskeméti Főiskola rektora.

A tragédia szombat hajnalban történt, a kollégium egyik hetedik emeleti szobájában. A fiú a barátaival a gólyabálba készült. Előtte azonban italoztak. A 20 éves diák valószínűleg nagyon sokat ivott, amitől rosszul lett. Visszament a szobájába és lefeküdt. A társai nem tartottak vele, ők elmentek szórakozni. Amikor éjfél után visszaértek, megnézték a fiút, hogy hogy van, akkor még élt. Aludt. Reggel azonban már holtan találták a szobában - mondta Mihályné Bornemissza Eleonóra a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény. A fiú diáktársai név nélkül annyit mondtak, hogy nagyon megviselte őket a haláleset. Az döbbentette meg őket leginkább, hogy szembesültek vele: egy jó bulinak induló italozás tragédiába is fordulhat.

A főiskola rektora elmondta, elmennek a csütörtöki temetésre, de ahogy fogalmazott: "Nagyon nehéz lesz a család szemébe nézni és nézni azt a fájdalmat, keserűséget, amit átélnek, mert én is nehezen tudom ezt feldolgozni" Danyi József szerint hiába vannak a főiskolai kollégiumokban felügyelők, a 18 éves fiatalokat már nem korlátozhatják.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint sűrűn hívják őket olyan fiatalokhoz, akik annyit isznak, hogy elvesztik az eszméletüket. Győrfi Pál elmondta, hogyha eszméletlen állapotba kerülnek, akkor az a fulladás veszélyét jelenti, hiszen hanyatt fekve a gyomortartalom, ami a hányás közben a légutakba kerül, fulladásos halált okozhat, hogyha nincs ott valaki, aki ilyenkor a beteget az oldalára fordítja.

A fiút csütörtökön szülőfalujában, Fülöpjakabon temetik el. A szertartáson a hozzátartozóin és diáktársain kívül részt vesz a főiskola teljes vezetése is.
- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!