Magyarország

2010.09.13. 14:10

Orbán: most jön a java

<p>Az elmúlt száz napban a kormány sikeresen letette az alapját egy új Magyarországnak, a sikeres kezdet után azonban csak "most jön a java" - mondta a miniszterelnök hétfőn a Parlamentben napirend előtt.</p>

Orbán Viktor úgy fogalmazott: az új alapokra támaszkodva fel kell állítani Magyarországot, de ez kis csoportokban nem fog menni, hanem "egyszerre és ott helyben kell az ország minden gerendáját, tégláját és kövét felemelni." Éppen ezért fontosak a kormányfő szerint az önkormányzati választások, amihez sok sikert kívánt az ott is induló országgyűlési képviselőknek.

Orbán elmondta: a kormány az elmúlt csaknem négy hónapban új rendszert épített, amelybe beletartozik az új gazdasági rendszer, az új közbiztonság, az új szociális rendszer és az új politikai rendszer is. A miniszterelnök hangsúlyozta: az eddig elfogadott több mint 50 törvény ezeket a célokat szolgálja.
A kormányfő hozzátette: szerinte természetes, hogy a régi rendszer híveinek nem tetszenek az új Nemzeti Együttműködés Rendszerének munkálatai.

A gazdasággal kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: a kormány célja, hogy Magyarország saját erőforrásain keresztül is megpróbálja talpra állítani a gazdaságot. "A világgazdaság ugyanis csak egy körülmény, de a világgazdasághoz való feltétlen igazodás nem cél" - mondta a miniszterelnök.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!