Magyarország

2010.09.27. 15:09

LMP: még a héten hozzák nyilvánosságra a teljes kötcsei beszédet és a jövő évi büdzsé sarokszámait

<p>Az LMP arról szólítja fel a miniszterelnököt, hogy még a héten hozza nyilvánosságra a teljes kötcsei beszédét, a kormányt pedig arra: még a héten közölje a 2011-es büdzsé fő sarokszámait.</p>

Ez elengedhetetlen lenne ugyanis ahhoz, hogy világosan és őszintén lehessen beszélni az ország jövőjéről, illetve Magyarország jó pozícióban tárgyalhasson a gazdasági életben - mondta hétfőn újságíróknak Schiffer András frakcióvezető Budapesten.

Az LMP nem várt csodát az Orbán-kormánytól - jegyezte meg Schiffer András. A frakcióvezető itt olyan ígéretekre hivatkozott, amelyekről már korábban tudták, hogy azokat nem lehet egyszerűen megvalósítani. Példaként említette, hogy két hét alatt akarták javítani a közbiztonságot, illetve egyszeri nagyarányú adócsökkentést ígértek még erre az évre.

Schiffer András szerint úgy tűnik, hogy Orbán Viktor még az önkormányzati választások előtt sem vall világosan színt azzal kapcsolatban, milyen társadalom- és gazdaságpolitikát kíván kormánya folytatni. Pedig most világos, koherens, következetes gazdaságpolitikára van szükség - tette hozzá.

Schiffer András szeptember 13-án, a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva vetette fel a parlamentben, hogy Orbán Viktornak tisztáznia kellene, pontosan mire gondolt, amikor a sajtóhírek szerint több ezer milliárdos forráskivonásról beszélt szeptember elején, a hagyományos kötcsei találkozón. Az LMP frakcióvezetője hétfőn megismételte kérését: szerinte a kormányfőnek világossá kellene tennie, pontosan melyik államháztartási alrendszerből lehetne ezermilliárdnyi forrást elvonni.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik