Magyarország

2010.09.16. 16:30

A magyar rendőrség hivatalosan nem tud a norvég lány gyilkosának elfogásáról

<p>Az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központja hivatalosan még nem értesült arról, hogy Kínában feladta volna magát a Budapesten megölt norvég diáklány gyilkosa.</p>

Ezzel kapcsolatban Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek azt mondta: a rendőrség még nem kapott értesítést a kínai rendőrségtől, hogy valóban feladta volna magát a körözött férfi. A magyar rendőrség, írásban kereste meg a kínaiakat, hogy tájékoztatást kérjen a fejleményekről, de válasz eddig még nem érkezett - tette hozzá a szóvivő.

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, norvég sajtóinformációk szerint a Budapesten meggyilkolt Pernille Marie Thronsen oslói temetésével egy időben, kínai idő szerint szerda este adta fel magát a rendőrségen az a kínai férfi, aki a gyanú szerint megölte a lányt. A Dagbladet című norvég napilap értesülései szerint a 26 éves férfit őrizetbe vették, miután elismerte a hatóság előtt, hogy megölte volt barátnőjét.

Az NRK norvég közszolgálati rádió és a newsinenglish.no hírportál értesülései szerint miután Csao Fej feladta magát a rendőrségen, a kínai hatóságok kapcsolatba léptek a magyar szervekkel, és információt kértek a magyar rendőrség nyomozati anyagaiból.

A 21 éves norvég Pernille Marie Thronsen és 26 éves barátja, Csao Fej Budapesten tanultak. A lány holttestét augusztus 29-én találták meg egy, a VII. kerületi Hársfa utcában álló hostel egyik szobájában, amit a kínai férfi bérelt. A diáklány több késszúrás miatt vesztette életét. A magyar rendőrség a gyilkossággal a kínai férfit gyanúsította, aki ellen szeptember másodikán adtak ki nemzetközi elfogató parancsot, mivel a férfi elhagyta az országot.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!