Ítélet

2024.05.09. 15:19

Elképesztő: Kiskorút akartak szexre kényszeríteni Miskolcon

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a két fiatalkorú férfinak az ügyében, akik ellen szexuális erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Boon.hu

A rabló letartóztatásáról döntött a bíróság

Fotó: Shutterstock

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2022 májusában Miskolcon villamossal közlekedtek, melynek során leszólították a kiskorú sértettet és beszélgetést kezdeményeztek vele, majd megkérték, hogy szálljon le velük a járműről. A fiatalkorú terheltek a lányt egy patakparti elhagyatott területre kísérték, ahol az egyikük arra kérte, hogy prostituáltként dolgozzon nekik, majd a sértett nemleges válasza után már arra szólították fel, hogy szexuális cselekményt végezzen számukra.

Beleharaptak, ütötték, rúgták

A sértett ez ellen is tiltakozott, mire válaszul az egyik vádlott a híd korlátjához szorította és beleharapott az arcába. A sértett menekülni próbált, azonban kezeit egyikük lefogta, míg társa lehúzta a saját és a sértett nadrágját is és szexuális cselekményt imitáló mozdulatokat tett.

Ezt követően egyikőjük megrúgta és meg is ütötte a távozni szándékozó sértettet, majd visszakísérték a villamosmegállóhoz, ahol a vádlottak ugyan felszálltak egy közlekedő járműre, de a helyszínen maradó sértetthez később visszatértek és ismét felszólították, hogy számukra végezzen szexuális cselekményt.

A sértettet – tiltakozására válaszként – az egyik vádlott megütötte, majd egy másik parkos részre mentek, ahol beszélgetést követően a terheltek végül felhagytak szándékukkal és a lányt hátrahagyva távoztak a helyszínről.

Próbaidőre bocsátva

A bíróság a vádlottakat társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, az elsőrendű vádlottat 1 év 5 hónap, míg a másodrendű vádlottat 1 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását mindkettejük esetében 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélettel szemben az elsőrendű vádlott jelentett be fellebbezést, így az eljárás az ő vonatkozásában Miskolci Törvényszéken folytatódik, míg a másodrendű terhelt vonatkozásában az ítélet jogerőre emelkedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában