Magyarország

2010.07.05. 16:15

Környezetvédelmi ajánlások a kormánynak ötven civil szervezettől

<p>Ötven civil zöld szervezet készítette el környezetvédelmi ajánlásait a kormánynak hétfőn. Dokumentumukban a többi közt a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács felállítását, és a környezetre káros támogatások megszűrését kérik.</p>

Ötven civil szervezet működött együtt annak érdekében, hogy felhívja a kormány figyelmét a ,,zöldebb" kormányzás lehetőségére. Hétfőn összeállított ajánlatcsomaguk legfőbb pontjai közt szerepel a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács és Stratégia felállítása is.

Farkas István, a Magyar Természetvédők Szövetségének ügyvezető elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy szeretnék, ha a kormány középpontba állítaná a környezetvédelmet és felállítaná a Fenntartható Fejlődés Nemzeti Tanácsát, aminek stratégiáját december 15-ig ismertetné meg az országgyűléssel.

A stratégia egyik kulcslépése, hogy 3%-al csökkentenék a természeti erőforrások használatát évente egész addig, amíg az el nem éri az ország eltartó képességét.

Farkas István hozzátette, hogy a civil szervezetek szerint a kormány még mindig nagy összegeket fordít a környezetre káros beruházásokra, például a közlekedés terén, és ezen változtatni kellene.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!