Magyarország

2010.06.10. 15:14

ÁRVÍZ: 70 lakóházat veszélyeztet a Duna áradása Bátánál

<p>70 családi házat veszélyeztet a Duna áradása Bátánál. A Tolna megyei településen csütörtökön tetőzik a víz, de ez 3-4 napig is eltarthat.</p>

30 ezer homokzsákot tettek már ki, de úgy tűnik többre lesz szükség. Több, mint száz ember dolgozik a gátakon. Azok pedig több helyen átáztak, most ezeket próbálják megerősíteni.

Homokzsákból épített gátakon viszik be az újabb homokzsákokat a bátaiak. A kertek a legtöbb helyen már víz alatt vannak, most házaikat próbálják megvédeni. A Duna vízszintje folyamatosan emelkedik, de szerencsére lassan. 70 ház van veszélyben, több, mint százan dolgoznak a folyamatosan. Szerda éjjel egy gátszivárgás miatt háromezer homokzsákot tettek ki. Csütörtökön pedig több tonna földet hordanak a gátakra, ezzel magasítják, a víz ugyanis már majdnem átbukott rajta.

"Összesen hat erőgép dolgozik és szállítójárművek a településen. És 80 és 140 ember között, aki fizikai munkát végeznek, zsákolnak, és zsákokat telepítenek, és ha kell, akkor lapátolnak." - mondta el a Független Hírügynökségnek Sziebert György polgármester.

Egyelőre senkit sem kellett kitelepíteni, bár a víz több árnyékszéket is elmosott már. A szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy minél többször fertőtlenítsék a kezeiket. A helyiek 3-4 napos tetőzésre számítanak. Addig éjjel-nappal figyelőszolgálat működik a településen.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!