Magyarország

2010.06.08. 17:57

Jobbik: Gárda a gátakon

<p>Vona Gábor szerint az árvízi védekezés bebizonyította, hogy ma Magyarországon a legmozgósíthatóbb civil szervezetet a gárdisták alkotják.</p>

A Jobbik frakcióvezetője kedden a parlamentben napirend előtt arról beszélt, hogy az árvizi munkálatokban 1000 gárdista vett részt. Felvetette, hogy konzultációt kellene folytatni a gárda létéről, működéséről.


A frakcióvezető szerint az elmúlt napok történései alapján kimondható, hogy a gárda a legerősebb civil szervezet, amely a legjobban mozgósítható. Kitért arra, hogy az országban nincsenek tartalékos katonák, akik például egy ilyen vészhelyzetben bevethetők lennének. Javasolta a tartalékosok létszámának 60 ezerre emelését, és azt is, hogy vonják vissza az Afganisztánban és Irakban szolgáló erőket.

Kontrát Károly belügyi államtitkár válaszában tűrhetetlennek nevezte, hogy nincsenek az országban tartalékosok, de még nyilvántartás sincs. Mint mondta, ezen a helyzeten változtatni kell. A gárdával kapcsolatos felvetéssel összefüggésben annyit jegyzett meg: a bírósági ítéletek mindenkire vonatkoznak, a gátakon magyar emberek védekeznek és védekeztek, akiknek köszönet jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!