Magyarország

2010.05.21. 14:01

PM: Nincsenek "csontvázak"

<p>Nem ért egyet a Fidesz gazdasági tényfeltáró bizottságának elnökével a Pénzügyminisztérium (PM).</p>

A tárca Független Hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint a fideszes Varga Mihály vezette bizottság folyamatosan olyan ügyeket tár fel és tálal "csontvázakként", amelyekről a kormány már részletesen tájékoztatott. Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője szerint a Fidesz a "csontvázak" emlegetésével csak azt akarja bizonyítani, hogy az ígéreteit miért nem tudja végrehajtani.


A Pénzügyminisztérium csontvázak helyett kockázatokról ír a közleményben, amelyek véleményük szerint ugyanolyan szigorú költségvetési politikával, mint a 2009-es, az idén is kezelhetők és így teljesíthetők a hiánycélok.

Varga Mihály pénteki sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a Fidesz gazdasági tényfeltáró bizottsága eddig 170 milliárd forintnyi "csontvázra" bukkant. A Fidesz alelnöke elmondta, hogy ez az összeg a Malév privatizációjából, a Vértesi Erőmű adósságaiból, valamint a munkapiaci támogatások rendszeréből áll össze. Varga Mihály számításai szerint a 170 milliárd forintnyi többletteher 0,7 százalékkal növeli az államháztartás idei évre tervezett hiányát, amely így eléri a 4.5 százalékot.

A Varga Mihály vezette bizottság feladata a gazdaságpolitikai elemzés, az államháztartás helyzetének felmérése és a "csontvázak" megtalálása. Utóbbi, vagyis a gazdasági tényfeltárás várhatóan augusztus végére fejeződhet be, míg az első részjelentés június első hetére készül el.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!