Magyarország

2010.04.14. 19:46

Maffia-gyanú a BKV-nál - hiradó.hu

<p>Bûnszervezetben való részvétellel egészítette ki Antal Attila, korábbi BKV vezérigazgató, Zelenák Tibor volt fõosztályvezetõ és Mesterházy Ernõ, Demszky Gábor fõpolgármester tanácsadója gyanúsítását a rendõrség - tudta meg a hiradó.hu.</p>

Az ügyben így mostantól bûnszervezetben elkövetett hûtlen kezelés miatt tart ellenük az eljárás.

A gyanú szerint Antal Attilát, Zelenák Tibort és Mesterházy Ernõt a Fõvárosi Önkormányzat néhány tisztségviselõje és a BKV Igazgató Tanácsának egyes tagjai vették rá, hogy vagyonkezelõi kötelezettségüket súlyosan megszegve kárt okozzanak a BKV-nak. A hiradó.hu szerint a Budapesti Rendõr-fõkapitányság gazdaságvédelmis nyomozóinak adatai alapján a bûnszervezet tagjai tudtak egymás tevékenységérõl és a feladatokat felosztották egymás között.

A BKV-ügyben a Budapesti Rendõr-fõkapitányság 25 embert gyanúsít különbözõ bûncselekményekkel. A hiradó.hu úgy tudja, hogy a következõ napokban újabb gyanúsítások lehetnek. Ha megáll a bûnszerevezeti gyanú a bíróság elõtt is, akkor a felelõsöknek kétszeres büntetési tétellel kell számolniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!