Magyarország

2010.04.28. 15:11

Hétfõn indul az érettségi

<p>Május 3-án indul az idei érettségi vizsgaszezon a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar, mint idegen nyelv tantárgyakkal.</p>

Az utolsó vizsganap június 25-én lesz - mondta Hiller István Oktatási miniszter a szerdai kormányszóvivõi tájékoztatón. Idén majdnem 139 és félezer diák érettségizik az 1166 helyszínen az országban. Közülük 93 ezren végzõsök, a többiek pedig elõrehozott, vagy ismétlõ vizsgát tesznek. Az érettségi központi költsége 1,35 milliárd forint, ehhez jönnek még hozzá az iskolák saját költségei - tette hozzá.

Május 3-tól május 25-ig tartanak az írásbelik. Az emelt szintû szóbeliket június 3 és 9. között, míg a középszintû szóbeli vizsgákat június 14-25 között tartják országszerte - mondta a miniszter. A diákok összesen 485099 darab vizsgát tesznek. 39 ezren vállalkoznak elõrehozott érettségire, 27 ezren emelt szinten, míg 458 ezren közép szinten vizsgáznak.

Hiller István szerint az emelt szintû érettségit választók száma tavalyhoz képest 10 százalékkal emelkedett. Biológiából 13, kémiából 16, fizikából 9, angolból 14, németbõl 9, történelembõl pedig 12 százalékkal többen kérték az emelt szintet a tavalyinál. Ebben az is közre játszik, hogy az egyetemeken - leginkább az orvosi karokon - megkövetelik, hogy legalább egy tárgyból legyen emelt szintû vizsgája a felvételizõnek - tette hozzá.

Az idei érettségi központi költsége 1,35 milliárd forint, amihez még hozzá jönnek az iskolák saját költségei.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!