Magyarország

2010.04.13. 18:16

Együtt loptak a diákmunkások és a vásárlók

<p>Pénztárosként dolgozó diákmunkások és két vásárlójuk ellen indult eljárás Tapolcán.</p>

Az érintett alkalmazottak a gyanú szerint több alkalommal nem ütötték be az áruházból elvitt termékeket a pénztárgépbe, a "nyereségen" pedig osztoztak vásárlóikkal.

A rendõrségre még április elején érkezett a bejelentés egy áruházlánc helyi üzletébõl, hogy a biztonsági szolgálat bolti tolvajt fogott. A helyszínen visszatartott férfi a rendõröknek azt mondta: a kasszában dolgozó diákmunkás a barátja, akivel abban állapodtak meg, hogy vásárláskor az áru egy részét nem viszi be a pénztárgépbe, az így szerzett hasznon pedig megosztoznak.

Az áruházban mûködõ videokamera felvétele szerint a férfi felrakta az árut a szalagra, a pénztáros azonban úgy húzta át azokat a vonalkód-leolvasó fölött, hogy a készülék nem olvasta le a kódot. A kasszában dolgozó 21 éves diákmunkás beismerte, hogy március végén egy másik "vásárlóval" 27 ezer forint értékben loptak ugyanígy. A fiatal azt is közölte a rendõrökkel, hogy a módszert nem õ találta ki, hanem nála két évvel idõsebb diákmunkás vezetõje.

A lebukott pénztáros tudomása szerint 8-10 alkalommal történt már ilyen eset az áruházban, a diákvezetõ azonban tevõlegesen sosem lopott, csakis profitált belõle. A lopásokat egyébként rendszeresen egy helyi büfés és egy helyi pizzériás követte el, hozzájuk kerültek a lopott holmik is. Ezekért cserébe élelmiszereket vagy készpénzt kaptak a bevont diákmunkások. A rendõrség mind a négyük ellen eljárást indított - tájékoztatta a Független Hírügynöskséget keddi közleményében a Veszprém Megyei Rendõr-fõkapitányság.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!