Magyarország

2010.03.31. 14:59

Megalakult az Emberi Méltóság Tanácsa

<p>Szerdán megalakult az Emberi Méltóság Tanácsa - értesült a Független Hírügynökség.</p>

A testület létrehozását Lomnici Zoltán, a Legfelsõbb Bíróság korábbi elnöke kezdeményezte. Céljuk: az emberi méltóság védelmezése és a XX. század mártírjai emlékének ápolása. Az új testület tiszteletbeli elnöke Oláh György, Nobel-díjas kémikus lett.

A volt fõbíró antirasszista kezdeményezéséhez korábban csatlakoztak már a parlamenti pártok, a történelmi egyházak, az országos napilapok és a nagy televíziós társaságok is. Több mint 13 ezer magánszemély, közöttük sok határon túl élõ magyar is részese lett a kezdeményezésnek.

Az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke Lomnici Zoltán lett, tiszteletbeli elnöke Oláh György, az alelnökök: Kányádi Sándor erdélyi költõ és Erdélyi Géza felvidéki nyugalmazott református püspök. A volt fõbíró a Független Hírügynökségnek elmondta: április 10-én az Operaházban mutatják be az Emberi Méltóság Tanácsának alapító tagjait, akik közül sokan a magyar sport, tudomány és kultúra kiemelkedõ személyiségei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!