Magyarország

2010.03.05. 15:53

Három hónapig elõzetesben marad Mesterházy, Zelenák és Fuzik

<p>Három hónappal meghosszabította a bíróság a BKV-ügyekben érintett Mesterházy Ernõ, Zelenák Tibor, illetve Fuzik Zsolt elõzetes letartóztatását - tudta meg a Független Hírügynökség.</p>

Mesterházy Ernõt, a fõpolgármester tanácsadóját felbujtóként elkövetett hûtlen kezeléssel, míg Zelenák Tibort, a BKV volt kommunikációs fõosztályvezetõjét bûnsegédként elkövetett hûtlen kezeléssel gyanúsítják. Fuzik Zsolt, a közlekedési vállalat volt informatikai vezetõje pedig  a BKV és a Budapest Airporttal kapcsolatos vesztegetési ügy egyik gyanúsítottja. Az indoklás mindhármuk esetében ugyanaz, mint korábban: fennáll annak veszélye, hogy megnehezítenék a bizonyítási eljárást.

Mint arról a Független Hírügynökség korábban beszámolt, a rendõrség gyanúja szerint Regõczi Miklós és Zelenák Tibor indokolatlan szerzõdéseket kötöttek az amúgy is veszteséges BKV nevében. Regõczi Miklóst, a cég volt értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettesét emiatt hûtlen kezeléssel, Zelenák Tibor volt kommunikációs fõosztályvezetõt bûnsegédként elkövetett hûtlen kezeléssel gyanúsítják. Regõczi Miklós 12 céggel kötött szerzõdéssel 81 millió, Zelenák Tibor pedig 6 céggel több mint 30 milliós kárt okozott a gyanú szerint a BKV-nak. Mesterházy Ernõt, a fõpolgármester tanácsadóját felbujtóként elkövetett hûtlen kezelés gyanúja miatt hallgatták ki, ugyanis állítólag õ is indokolatlan szerzõdések megkötésére vette rá a BKV egykori vezetõ munkatársait. Regõczi Miklós korábban házi õrizetben volt, február közepén azonban õ is elõzetesbe került, ami március 15-én jár le.

Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai vezetõje a BKV-val és a Budapest Airporttal kapcsolatos vesztegetési ügy egyik gyanúsítottja. Az informatikai igazgatót azután kezdték keresni, hogy a rendõrök egy III. kerületi mélygarázsban kenõpénz átvétele közben elfogták a BKV és a BA jogi igazgatóit. Fuzik Zsolt elõször ausztriai síelésre, majd betegségére hivatkozva "halasztotta el" a rendõrökkel való találkozót. A férfit végül február elején fogták el, mint kiderült, Szegeden bujkált.

A három BKV-vezetõ a Budai Központi Kerületi Bíróság döntése szerint további három hónapig elõzetes letartóztatásban marad.

A BKV gyanús ügyleteiben a Budapesti Rendõr-fõkapitányság és a Repülõtéri Rendõr igazgatóság nyomoz, utóbbi a Budapest Airporttal is összefüggõ vesztegetési ügyben. A nyomozásoknak összesen 22 gyanúsítottja van, köztük egykori és jelenlegi magas beosztású BKV-vezetõk, és több ügyvéd.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!