Magyarország

2010.03.31. 17:04

Bokros: reformokra van szükség

<p>Történelmi napokat élünk át, sorsforduló elõtt áll az ország - mondta szerdán Bokros Lajos az MDF miniszterelnök- jelöltje Veszprémben.</p>

Bokros Lajos szerint nem a délibábos jövõt kell vázolni, hanem megvalósítható intézkedéseket tervezni.

Bokros Lajos szerint különös, hogy a rendszerváltozás 20. évfordulóját éppen akkor ünnepeljük, mikor a demokrácia látványosan romlik. Ezért ez az idõszak történelmi jelentõségû.

Bokros Lajos a veszprémi sajtóbeszélgetésen felvetette: vajon milyen demokrácia az, ahol lenézik, megsértik a választókat azzal, hogy feltételezik, úgy is lehet nyerni a választásokon, hogy zsákbamacskát árulnak. Bokros szerint a miniszterelnök-jelöltek gyávák és felkészületlenek, hiszen nem állnak ki programjaikkal.

Bokros Lajos szerint a délibábos jövõ vázolása helyett vállalni kell a megvalósítható reformokat.

Bokros az adócsökkentéssel kapcsolatban elmondta: lehet adót csökkenteni, de megígérni ezt csak akkor lehet, ha többen fizetnek adót.. Képtelenség az egyre kisebb tortából egyre nagyobb szeletet vágni, több embernek kellene kevesebb adót fizetnie.

Bokros Lajos a multik szerepérõl is beszélt. Azt mondta: ha a multik kivonulnának az országból, ahogy ezt a szélsõjobb szeretné, akkor a kis-és középvállalkozók fele tönkremenne, hiszen ezek többsége a multik beszállítói.

Bokros szerint a munkahelyeket nem védeni kell, hanem újakat kell teremteni azok helyett, amelyek a nem hatékony mûködés miatt tönkrementek.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!