Magyarország

2008.12.15. 16:39

SZTRÁJK FERIHEGYEN: 15 perc a várakozási idő, 15 induló járatot töröltek

<p>Mindössze 10-15 percet kell várakozniuk a Ferihegyi repülőtérről induló utasoknak hétfő délután - mondta a Független Hírügynökségnek Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője.</p>

Hozzátette, a Ferihegyi repülőtér 2-es terminálján reggel óta folyamatos a forgalom, a délelőtti három helyett délután már négy biztonsági csatorna működik. Szollár Domokos elmondta, hétfőn a tervek szerint 137 járat indult volna a Ferihegyi repülőtérről.

Közülük 15-öt töröltek: az Alitalia két római, a Lufthansa esti müncheni járatát, és 12 Malév járatot, melyeket még vasárnap bejelentettek. Az érkező járatokat is érintette a sztrájk, 139 érkező járatból 17-et töröltek. A hétfő délután induló gépek fél-egyórás késésekkel indulnak. Továbbra is a 2-es terminál üzemel. A fapados légitársaságok jegykezelését a 2B terminálra helyezték át. Innen történik minden, nem-schengeni övezetbe tartó járat becsekkolása is.

A schengeni övezetbe tartó, nem fapados légitársaságok jegykezelése marad a 2A terminálon. A Budapest Airport azt tanácsolja az utasoknak, hogy érdeklődjenek a légitársaságnál, illetve a Budapest Airport honlapján (www.bud.hu), valamint indulás előtt 3 órával legyenek kint a repülőtéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!