Magyarország

2008.11.27. 11:24

Folytatódott a bíróságon a dögei "vesztegetés-ügy"

<p>Nyíregyháza, Döge - A vesztegetés vádját megalapozó hangfelvétel, és tanúk meghallgatásával folytatódott csütörtökön a vesztegetéssel vádolt dögei polgármester ügye a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon.</p>

Mint ismert, a dögei polgármestert azzal vádolják, hogy település iskolájának felújítását elnyerő vállalkozótól 20 millió forint kenőpénzt kért azért, hogy a vállalkozó megkapja a munkát.

A dögei polgármester ügyében akkor indult nyomozás, mikor a HírTV leadta azt a hangfelvételt, amit az azóta elhunyt vállalkozó vett fel még 2006 nyarán a polgármesterrel folytatott egyik beszélgetésekor. A hangfelvétel tanúsága szerint a polgármester nehezményezi, hogy a 20 milliós kenőpénzből csak 8 milliót fizetett ki a vállalkozó.

A csütörtöki tárgyaláson a bíró azon kérdésére, hogy felismeri-e a lejátszott hangfelvételen a saját hangját, Vincze Ferenc azt válaszolta, hogy "nem emlékszem, nem jellemző".

A bíróság korábban egyébként úgy tájékoztatott, hogy az ügyben csütörtökön várhatóan ítéletet hoznak, de egyelőre úgy tűnik, hogy a bizonyítási eljárás elhúzódik.

Előzmények:

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!