Kultúra

2010.09.13. 17:40

Több mint 50 ezren voltak a Magyar Dal Napján

<p>A szervezők becslése szerint 50-55 ezren vettek részt országszerte, vasárnap a Magyar Dal Napja rendezvényein, Szabó Edit, a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy ez körülbelül 10 ezerrel több a tavalyi látogatottságnál, igaz, idén több helyszínen voltak programok, mint 2009-ben.</p>

Idén Budapesten 16, vidéken 17 helyszínen voltak programok szeptember 12-én, a Magyar Dal Napján. Szinte mindenhol teltház volt a szervezők szerint, összességében 50-55 ezren szórakoztak a különböző programokon. Ez pedig rekordnak számít, hiszen tavaly, amikor először rendezték meg a Magyar Dal Napját önálló rendezvényként, körülbelül 40-45 ezren voltak kíváncsiak a különböző zenés előadásokra. Szabó Edit elmondta, hogy a 4-es villamos vonalán közlekedő Dallamos Villamos is zsúfoltságig megtelt emberekkel, többen jelezték is, hogy jövőre indítsák több kocsival.

A Magyar Dal Napját Presser Gábor 2008-ban rendezték meg először, de akkor még a Sziget fesztivál részeként, önálló programként tavaly tartották meg először. Idén pedig újdonságként megválasztották a Magyal Dal Fővárosát, amely pályázat útján Eger városa lett.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!