Ingatlanajánló

2023.09.09. 14:00

Eladó egy mesés otthon a természet ölelésében

Sokan keresnek olyan egyedi otthont, amely elbűvölő környezetben fekszik, mégis elérhető közelségben található a városhoz. Nos, most mutatunk Önnek egy ilyen varázslatos helyet: egy történelmi kúriát, amely a Cserehát vidékén, Irotán, egy festői kis településen található, mindössze fél órányira Miskolctól.

Az 1850-ben épült kúria a jelenlegi tulajdonosok által teljesen megújítva vált igazi álomotthonná. A felújítás során nagy hangsúlyt fektettek az eredeti épület szellemiségének megőrzésére, miközben modern kényelmet és technológiát integráltak.

A kúria közel 6300 M2-ES TELKEN fekszik Miskolctól fél órára, a Cserehát vidékén, egy meseszerű kis településen, Irotán. A festői szépségű vidék számos szabadidős, kikapcsolódásra alkalmas lehetőséget kínál. Ideális környezet a nagyvárosoktól messze, de még elérhető közelségben.

A kúriát 1850 körül építették. Jelenlegi tulajdonosai, az enyészettől megóvva egy igazi álomotthont varázsoltak belőle. A felújítás újjáépítés során igyekeztek megőrizni az épület szellemiségét, de a lehetőségekhez mérten ötvözni a modern kor vívmányaival. Az épület fűtéséről fatüzelésű kandallók gondoskodnak, viszont az épület korából adódó VASTAG FALAK ÉS A MODERN, 25 CM VASTAG CELLULÓZ SZIGETELÉS együttese alacsony fűtési energiaigényt eredményeznek. Ebből adódik, hogy klimatizálásra nincs szükség. Az épület energetikai besorolása "BB".

 

A kúria épülete jelenlegi állapotában 3 HÁLÓSZOBÁT 3 FÜRDŐSZOBÁT, egy extra WC-t, egy NAGY ÉTKEZŐT, EGY NAPFÉNYES NAPPALIT, KÖNYVTÁRSZOBÁT, KONYHÁT, MOSÓKONYHÁT, 2 ELŐSZOBÁT, ÉS EGY BOROSPINCÉT tartalmaz. Ezen kívül tartozik hozzá egy kültéri sütés-, főzésre alkalmas közösségi helyiség szaunával, a fűtéshez szükséges fa tárolóval. Ugyancsak az épülethez tartozik egy 2 beállásos, 2 elektromos autó töltésére felkészített garázs, egy kis műhellyel együtt. 

Vezetékes víz, villany, internetkapcsolat van természetesen. Viszont a villamosenergiát a nagy teljesítményű NAPELEMek biztosítják, míg a szennyvíz engedélyeztetett ÖNFENNTARTÓ SZENNYVÍZRENDSZERrel lett megoldva egy ESŐVÍZGYŰJTŐ integrálásával, ami a nagy kertben lévő gyümölcsfák, virágok és gyep öntözését is megoldja. Az épület a pozitív szaldóban termelt villamosenergiával GYAKORLATILAG 0 REZSIjű.

 

Az ingatlan kiváló lehetőség mindenki számára, aki szeretné élvezni a természet, a vidék adta lehetőségeket, csendet és nyugalmat. Viszont befektetésként is kiváló, de akár exkluzív vidéki vendéglátásra is nagyszerű lehetőséget biztosít.

A feltüntetett forint ár tájékoztató jellegű 380 Ft/Euro árfolyamon kalkulált. A megbízó 700 000 Euro árat jelölt meg irányárként. [...]”

További remek lehetőségekért keresse fel az ingatlanbazar.hu oldalát! A hirdetést eredeti formájában közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!