Labdarúgás

2024.05.24. 12:00

Hiába nyertek a pályán, mégsem ők jutottak tovább

Ónodon sokat cseréltek a hazaiak, így a a zöld asztal mellett nyert a Sárospataki TC.

Május 8-án rendezték meg még a vármegyei kupa két elődöntőjét, valamint azon két összecsapást, amely arról volt hivatott dönteni, hogy a korábban nyertes négy csapaton kívül még melyik kettő kerül fel az országos főtáblára a Magyar Kupa 2024/2025-ös sorozatában (a Magyar Labdarúgó Szövetség korábban meghatározta a vármegyénként ,,feladható" csapatok létszámát, és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye hat helyet kapott, az NB-s indulókon kívül). Az egyik párban a BSK Alsózsolca gárdája hazai környezetben 2-0-ra megverte a Mezőkeresztes  VSE-t, így az MVSC-Miskolc, a Gesztely FC Sport-Bau, a Tállya RSE, illetve Hidasnémeti VSC mellett ők lettek az ötödik főtáblásak. A hatodik pozícióért SunPro Napenergia-Ónod SE – Sárospataki TC csata zajlott le, előbbiek pályaválasztása mellett, akik 4-1-re verték meg a Bodrog-partiakat. A vendégek azonban megóvták a kilencven percet, ugyanis az ónodiak a megengedett öt helyett hatot cseréltek, amivel megsértették a versenykiírás 16. pontját, amely így szól: ,,A versenyjegyzőkönyvbe beírt 7 labdarúgó közül 5 fő léphet cserejátékosként pályára."

Nem fellebbeztek

Az ÓSE-nél a 46. percben Szilvási helyett Mirki, és Bobcsák helyett Tamók lépett pályára, a 77.-ben Dolyákot Urszin váltotta, a 80.-ban Zouaoui helyett Galuska érkezett a játéktérre, a 82.-ben Papp I. jött le, és helyette Gyükér folytatta, és ami a hibát jelentette, hogy a 83. percben a hazaiak lehozták még a kapusukat, Baranyit is, és Szalinának adtak lehetőséget. Az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei igazgatóságának versenybizottsága helyt adott az óvásnak, törölték a pályán elért eredményt, és 3-0-s eredménnyel igazolták a mérkőzést a Sárospataki TC javára, így ők lettek a hatodik MK-főtáblás klub. Fellebbezés nem érkezett az ónodiak részéről, ezzel a döntés jogerőssé vált. A Magyar Kupa első fordulójának párosítását néhány héten belül elkészítik az MLSZ-ben, az első forduló hivatalos játéknapja augusztus 3-4.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában