Rali

2024.05.24. 16:30

A bajnok beszáll a táncba

A Mitropa Kupa hétvégi futamán Hadik András és Juhász István is rajthoz áll Szlovéniában.

A magyar bajnokság következő futamával egy időben a Mitropa Kupában is újabb versenyt rendeznek. A nemzetközi sorozatban ez már a negyedik állomás lesz, a mezőny tagjai Velenjében találkoznak egymással. A címvédő idén először áll rajthoz, Hadik András ugyanis a két osztrák és az olasz futamot kihagyta. Most viszont beszáll a táncba, korábban ugyanis Szlovéniában pozitív tapasztalatokat szerzett.

Nyert már Velenjében

  • Négy évvel ezelőtt indultunk a Velenje Rallyn, ezért nagyjából tudjuk, hogy hová érkeztünk A pályákat illetően egy-két helyen lesz változás, de a szakaszok többsége ismerős lesz számunkra. Előzetesen úgy vélem, hogy egy remek hétvége előtt állunk - mondta kérdésünkre a korábbi négyszeres magyar bajnok versenyző. - Mivel eddig nélkülünk zajlottak a Mitorpa Kupa eseményei, ezért nem beszélhetünk címvédésről, vagy egész éves eredményes szereplésről. Az előttünk álló hónapokban viszont szeretnénk jó rendezvényeken rajthoz állni és élvezni a szeretett sportunkat. Velenje és környéke, a gyorsaságik minősége és stílusa korábban is megfogott minket, a változatos pályákon igyekszünk a lehető legjobban szerepelni.

Kanyar kanyar hátán. Talán így lehet legjobban jellemezni azokat a szakaszokat, amelyeket Hadik Andrásnak és Juhász Istvánnak teljesítenie kell. A 39. Velenje Rally pénteken egy shakedown-al kezdődik, szombaton pedig a gyorsaságikat bonyolítják le. Tartalmas nap vár a benevezett párosokra, hiszen tizenegy szakasz, több mint 130 versenykilométer után hirdetnek majd győztest.

Sok rivális

  • Az elmúlt napokban nagyon gyorsan történt minden, egy kicsit váratlanul csöppentünk bele a mezőnyben - tette hozzá Hadik András. - Nyolc-tíz olyan rivális lesz, akik R5-ös technikával és jó képességekkel rendelkeznek. Éppen ezért előre nagyon nehéz elhelyezni magunkat a mezőnybe. Nem is ez a cél. Majd meglátjuk, hogy mire leszünk képesek. Nekünk az a legfontosabb, hogy ezeken az alacsony átlagsebességű, rendkívül technikás pályákon a jól érezzük magunkat. Ha ez így lesz, akkor vélhetően az eredményességgel sem lesz probléma.

Sok dolga lesz

Hadik András hozzátette: Juhász István navigátorra rendkívül komoly és összetett feladat vár. A pályabejáráson rengeteget kell majd írnia, a szombati versenynapon pedig sokat fog beszélni addig, amíg célba nem terelik az R5-ös Fiestát. A Mitropa Kupa következő versenye egyébként majd júniusban a pécsi központú Megyek Rally lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában