Rali

2024.05.24. 15:00

II. Hell Diósgyőr Rally: az utolsó simításokat végzik

Klausz Kristóf a veszprémi murva után Diósgyőrben aszfalton bizonyíthat Fotó: ME

Érkeznek a párosok, épül a szervizpark, célegyenesben a szervező munka. Megkezdődik a hazai rali bajnokság idei második futama. A II. Hell Diósgyőr Rallyn az átvételek és a versnyzői eligazítás után péntek este rajtceremónia szerepel a programban, szombaton és vasárnap pedig a gyorsasági szakaszokon csapnak össze a versenyzők. Az első osztályban legalább hat-hét egység esélyes lehet a végső győzelemre, a dobogós helyezésekre.

  • Egyelőre ötletünk sincs arra, hogyan gumizzunk - osztotta meg gondjait Klausz Kristóf. - Teljesen kiszámíthatatlan ez a tavaszi időjárás, komoly előnyt jelenthet a versenyen, ha valaki eltalálja a helyes abroncs választást. Nyilván a vezetési stílusomra is hatással lesznek a körülmények, de igyekszem a lehető legjobban alkalmazkodni. A célunk egyértelműen a dobogó, szeretnénk a bajnokságban megerősíteni a pozíciónkat. Erőteljesen nyomjuk majd a gázt, egyáltalán nem spórolni érkezünk Diósgyőrbe.
     

Töredék pontok

Az ORB2 párosai a tragikus kimenetelű esztergomi hétvége után csupán töredék pontokat kaptak, mivel a versenyt nem fejezték be kellő százalékban. Ezek után a bajnokságot Rónavölgyi Endre és Aczél András (Honda Civic Type-R) vezeti, de az előnyük minimális a nyitó futamot követően.

  • Örülünk, hogy megrendezik a diósgyőri versenyt - fogalmazott érdeklődésünkre Rónavölgyi Endre. - Azt mondják a többiek, hogy ez nekünk "hazai pálya", de ez egyáltalán nem igaz. Viszonylag keveset mentünk itt, és Sáta kivételével nem is a kedvenceim ezek a pályák. Tavaly sajnos az utolsó métereken hibáztam is. Emiatt ésszerű elvárásokat fogalmaztunk meg magunkkal szemben. Szeretnénk az első ötben beférni, de titkon egy dobogós helyezésben is reménykedünk.
     

ifj. Érdi esélyes

A Historic mezőnyében is komoly küzdelem várható, a II. Hell Diósgyőr Rallyn

is az esélyesek közé tartozik ifj. Érdi Tibor és Kerék István. A kettős a mögöttünk hagyott hétvégén még Spanyolországban versenyzett. Ifj. Érdiék a Historic Eb harmadik futamán a korcsoportban harmadik, abszolútban pedig ötödikek lettek, ezután pedig azonnal haza indultak, hogy a magyar bajnokság következő futamán is részt vegyenek.

  • Nagyon régen versenyeztem Bükkben, ezért a mostani futamnak úgy vágunk neki, mintha külföldön szerepelnénk. - A kevés tapasztalatunk ellenére érdeklődve és optimistán várjuk a bükki szakaszokat - utalt a következő feladatra ifj. Érdi Tibor. - Bükkszentkeresztről vannak emlékeim, mert részt vettem a Rally Hungary hivatalos tesztjén. Egyébként ezeken a pályákon nagyon régen, még a WRC-s pályafutásom idején mentem. Éppen ezért úgy fogjuk a pályákat felírni, mintha a világ távolabbi pontján járnánk. Nincs ezzel semmi baj, hiszen ez a rali. Improvizálunk, és igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból.
     

Fontos a környezetvédelem

A II. Hell Diósgyőr Rallyn a mezőny két nap alatt összesen négy helyszínen csatázik majd egymással. A rendező külön kiemelte, hogy a mályinkai szakasz a nézőktől teljesen elzárt, és Bükkszenten is vannak olyan részek, ahol nem állhat közönség. A sátai és a lyukóbányai gyorsasági, valamint a DVTK Stadionnál lévő események viszont ingyenesen és korlátozások nélkül látogathatóak.

  • A szervezési munka során valamennyi szakhatósággal kiváló együttműködésben dolgoztunk - tette hozzá Jacsó Tibor, főszervező. - A nemzeti park munkatársai is partnerek voltak, és a környezetvédelemre is kiemelt figyelmet fordítottunk. Örülök, hogy a partnereink is mellettünk állnak, mert az a célunk, hogy egy jó hangulatú, balesetmentes futamot rendezzünk a hétvégén.
     

A DVTK kommunikációs igazgatója azokra a programokra külön felhívta a figyelmet, amelyet a DVTK Stadion környékén rendeznek meg.

  • -A tavalyihoz hasonlóan itt tartjuk meg a rajt - és célceremóniát, és azért is érdemes lesz a három nap során kilátogatni, mert a futam szervizparkjának is a stadion környéke ad otthont - fogalmazott dr. Világi Péter. - Gyermeknapon pedig további családi programokkal aktivitásokkal készülünk, tehát egy komplex programot kínálunk a családoknak. Tudjuk, hogy a rali népszerű sport, sokat szeretik, ezért reméljük, hogy ezen a hétvégén sokat kíváncsiak lesznek az autókra, a versenyzőkre, és rengeteg néző ellátogat hozzánk. Hosszú évek óta nem volt Miskolcon, Diósgyőrben első osztályú futam, most viszont büszkén mondhatjuk: a rali hazatér!
     

 

 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában