Labdarúgás

2024.04.03. 11:02

Az eltiltott edző nem csak bajnokságot, kupát is akar nyerni

A kupacsata fővárosi résztvevőjének edzője szerint Radenkovic minőségét munkát végez.

Így örült Stankovic (balra), amikor az előző kupafordulóban, Debrecenben, 11-es rúgásokkal továbbjutottak

Fotó: Szabó Miklós

A labdarúgó Magyar Kupában szerdán este, vagyis ma, 20.00-tól DVTK FTC meccset rendeznek a 4 közé jutásért. A továbbjutásról ez az egy összecsapás dönt, ha a rendes játékidőben döntetlenre végeznek a felek, akkor 2x15 perc hosszabbítás következik, ha ez sem hoz döntést, akkor 11-es rúgásokkal zárul a csata.
A meccs előtt a ferencvárosi gárda vezetőedzője többek között azt nyilatkozta, hogy nem zavarja meg őket a DVTK legutóbbi, a Zalaegerszegi TE FC otthonában elszenvedett bajnoki veresége (5-1). Dejan Stankovic a következőket mondta a ferencvárosi klub honlapjának:

– A kupában eddig is nehéz mérkőzéseket vívtunk, ez egy teljesen más sorozat, mint a bajnokság, minden csapat tudja, hogy csupán egy esélye van továbbjutni. Az eddigi akadályokat sikerrel vettük, persze voltak nehézségeink, de mindig az utolsókig küzdöttünk, soha nem adtuk fel, és ennek rendszerint meglett az eredménye. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal is, hogy a Diósgyőr komoly játékerőt képvisel, főleg hazai pályán. Vladimir Radenkovic és stábja minőségi munkát végez, és az sem zavarhat meg minket, hogy az előző fordulóban nagyarányú vereséget szenvedtek a bajnokságban. Készen állunk a megmérettetésre, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Minden sorozatban, így a kupában is a végső győzelemre törekszünk, csak ez a cél lebeg a szemünk előtt, duplázni szeretnénk, nyernünk kell!

Nem ülhet le

Érdekesség, hogy az FTC vezetőedzője nem ülhet a kispadon a DVTK elleni kupacsata alkalmával, ugyanis két mérkőzésre szóló eltiltást kapott az előző MK fordulóban, a Debrecenben történtek miatt.
A 2024. február 28-i meccsen, amelyen az FTC a Debreceni VSC vendégeként elért 1-1-es döntetlen után a 11-es rúgásokat 5-3-ra megnyerve jutott be a negyeddöntőbe, Dejan Stankovicot két sárga lapja miatt kiállították.
A meccs első félidejében 1-0-s előnyt szerzett ferencvárosi gárda a 46. perctől emberhátrányban játszott Abena kiállítása miatt, és miután a hazaiak 11-esből egyenlítettek, Stankovic hevesen reklamált, ezért sárga lapot kapott, és mivel folytatta ezt az FTC edzője, másodszor is villant a sárga, és a piros is előkerült. Ez önmagában egy meccses eltiltást ért volna, a kettőt úgy hozta össze a szerb tréner, hogy a piros lap után a kezét nyújtotta Karakó játékvezető felé, ám mielőtt utóbbi összehozhatta volna a kézfogást, az edző visszahúzta a kezét, elhátrált, és közben tapsolni kezdett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!