Labdarúgás

2024.04.02. 18:43

Radenkovic elmondta, hogy mivel van esély a továbbjutás kiharcolására

A diósgyőri labdarúgócsapat vezetőedzője rotációt tervez.

Meglepetés lenne, a dán Lund (pirosban) annak ellenére, hogy a ZTE FC ellen öngólos lett, kimaradna az FTC ellen

Fotó: NSO/Kovács Péter

DVTK – FTC mérkőzést rendeznek szerdán, 20 órától Diósgyőrben, amelynek során eldől, hogy melyik csapat jut be a legjobb 4 közé a labdarúgó Magyar Kupában. A hazai együttes nem a legjobb előjelekkel készül a meccsre, a múlt héten szombaton, NB I-es bajnokin a Zalaegerszegi TE FC otthonában 5-1-re kaptak ki, de azt a találkozót a továbbjutással teljesen elfeledtethetnék a piros-fehérek.  
– Minden mérkőzés új kihívást jelent, a Magyar Kupában is azt szeretném látni a srácokon, hogy mindenki maximálisan komolyan veszi ezt a sorozatot is. Sportemberek vagyunk, szeretnénk itt is nyerni – nyilatkozta Vladimir Radenkovic, a DVTK vezetőedzője, aki abban a témakörben, hogy kell-e, lehet-e rotálni, így folytatta: – Amikor ilyen feszített a tempó, akkor természetesen rotálni kell a játékosokat. A DVTK keretében sok jó játékos található, akik meg fogják kapni a lehetőséget arra, hogy bebizonyítsák ezt. Lesz, aki már szerdán, mások pedig az azt követő bajnokikon.
A piros-fehérek szakvezetője a kupa ellenfélről is beszélt. 
– Az FTC sok szempontból kiemelkedik a magyar mezőnyből, biztos vagyok benne, hogy Diósgyőrbe is a továbbjutás vágyával érkeznek. A legutóbbi bajnoki fordulókban láthattuk, hogy milyen kiváló formában játszanak, és ellenünk is biztosan motiváltan lépnek pályára – jelentette ki az edző, majd így folytatta: – Amennyiben a pálya minden részén és a mérkőzés minden pillanatában kiadjuk magunkból a maximumot, akkor nekünk is meglesz az esélyünk a továbbjutásra. Egy nagy vizsga előtt állunk, az FTC ellen bebizonyíthatjuk, hogy képesek vagyunk szenvedni a sikerért mindamellett, hogy tudunk focizni is. A labdarúgók mentalitása képessé teszi a csapatot erre, és a szurkolóink támogatásával a DVTK is ott lehet a Magyar Kupa legjobb négy csapata között. 

Várható kezdők
A DVTK várható kezdőcsapata: Odyntsov – Gera, Szatmári, Lund, Stephen – Vallejo, Holdampf – Pernambuco, Bényei (Popadiuc), Pozeg Vancas – Edomwonyi. 
Az FTC várható kezdőcsapata: Dibusz – Botka, Wingo, Cissé, Civic – Loncar, Maiga, Abu Fani – Zachariassen, Varga B., Marquinhos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!