Labdarúgás

2024.04.06. 06:00

DVTK: lesznek-e változások a két vereség után?

Papírforma győzelmet arathat a diósgyőri labdarúgócsapat a Kisvárda ellen.

Szabó Levente játéka előtérbe kerülhet a DVTK-nál

Fotó: Török Attila

A DVTK labdarúgócsapatának esélyei nagyobbak a Kisvárda MG elleni hazai bajnoki előtt, a fogadóirodák szerint is. A két együttes egymás elleni meccse szombaton 16.30-kor kezdődik a diósgyőri stadionban, a hazaiak sikerére 1,80-as oddsot ad a magyar fogadóiroda, akik a kisvárdaiak sikerére 3,80-as szorzót fizetnek.

A győzelem megszerzése elvileg papírforma, több ok miatt. Egyrészt mert ebben az évadban eddig már oda-vissza verte a Diósgyőr a várdai csapatot, augusztus 26-án, hazai környezetben 2-0-ra, december 10-én, a szabolcsi városban pedig 2-1-re, másrészt a Kisvárda MG kieső helyen állva, 15 ponttal kevesebbet szerzett eddig, mint a Diósgyőr, harmadrészt a mostani vendég az idei 9 bajnokijából hetet elveszített, és mindössze kétszer nyert (a ZTE FC-t hazai pályán 1-0-ra győzték le, a Mezőkövesd Zsóry FC-t idegenben 2-1-re). A Kisvárda MG a legutóbbi három bajnokiján kikapott, a Kecskeméti TE vendégeként 3-1-re, az MTK Budapest otthonában 2-1-re, a saját pályáján pedig a Debreceni VSC-vel szemben 3-1-re maradt alul. Igaz, ezen a héten kedden a Magyar Kupa-negyeddöntőben pályaválasztóként 3-2-es győzelemmel kiverték az MTK-t, és még ebben a hónapban, a Paksi FC vendégeként a kupadöntőbe jutásért játszhatnak.

Kihagyhatatlan

A DVTK az egy héttel ezelőtti, a Zalaegerszegi TE FC otthonában elszenvedett 5-1-es bajnoki zakót, és a Ferencvárosi TC elleni szerdai, 2-0-s kupa kiesést szeretné feledtetni. A legutóbbi NB I-es fordulóban kiállított kezdőcsapaton, a két vereség ellenére nem nagyon tud változtatni a diósgyőriek szakvezetője. A két fiatalt, Bényeit és Jureket nem lehet kihagyni, mert a szövetség több százmillió forintos prémiumától nem akar elesni a DVTK, így a jó képességű Pernambuco aligha lesz kezdő, az FTC ellen szintén csereként pályára lépett, Szabó L. beállítására nagyobb az esély, illetve az sem kizárt, hogy Bokros percszámainak a növelése tovább folytatódik.

Szerinted mi lesz a DVTK-Kisvárda meccs végeredménye?

 

Várható kezdő
A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Odyntsov – Gera, Szatmári, Lund, Bokros (Stephen) – Holdampf, Vallejo – Bényei, Jurek, Pozeg Vancas – Szabó L. (Edomwonyi).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!