Rali

2024.04.10. 08:07

Prioritás a külföldi szereplés (fotók)

Európa - és magyar bajnoki futamokon is indulni fog idén a borsodi kettős.

Marosréti Ervin

Fotó: Pál Bence

A nemzetközi színtér felé orientálódik Bodolai László és Deák Attila. A hazai mezőnyben a ralis páros az évek, évtizedek során rengeteg tapasztalatot gyűjtött, amit a jövőben az ERC-ben szeretnének kamatoztatni. A 2024-est egy átmeneti, rávezető évnek tekintik, hiszen jobban meg kell ismerni a helyszíneket, a közeget.

Fotó: Pál Bence

Fókuszban Veszprém

A Rally Hungary-n állandóan rajthoz álltak, de idén a tervek szerint három-öt futamot terveznek az Európa bajnoki sorozatban. Most azonban csak és kizárólag az első feladatra, a veszprémi száguldásra figyelnek, a további programról majd ezután születik döntés.

- Az elmúlt hónapokban alaposan kipihentük magunkat, de a legutóbbi teszten nagyon hamar sikerült visszarázódni - árulta el érdeklődésünkre Bodolai László. - Motiváltak és elszántak vagyunk, szeretnénk eredményesen kezdeni az esztendőt. Tisztában vagyunk vele, hogy az élmezőnyhöz képest valamelyest lassabbak vagyunk, a Balaton-felvidéki helyismeret viszont ezt valamelyest kompenzálhatja. A vágyainkban egy Top10-es helyezés szerepel, de ha abszolútban beférnénk a legjobb tizenöt közé, akkor már elégedettek lennénk.

Maradt az autó

Bodolai László és Deák Attila a tavaly megszokott és jól bevált technikával vág neki az idei feladatoknak. Az R5-ös, MK II.-es Ford Fiestával kapcsolatban a gyártó ígért némi fejlesztést, de erre egyelőre várni kell, az alkatrészek még nem érkeztek meg. Az autó azonban így is alkalmas arra, hogy a Rally Hungaryn és többi idei viadalon felvegye a versenyt az élmezőny tagjaival.

Még nem állt össze

- Sokat mentünk már itthon, ezért minden szempontból szeretnénk szintet lépni - folytatta Bodolai László. - Ezért gondolkodunk hosszabb távon is az ERC-ben. Jobb lett volna, ha egy magyar bajnoki futammal kezdjük az évet, így ugyanis nincs lehetőség a bemelegítésére. Az első pillanattól kezdve rá kell pattanni a gázra. Bízom benne, hogy minden szempontból sikeres lesz ez a hétvége, a magyar ralira nagyon ráférne a siker. A saját versenynaptárunk sem végleges. Majd a szezonnyitó után döntünk arról, hogy mely ERC és mely hazai futamokon veszünk részt. Ami biztosnak tűnik, az a Diósgyőr és a Barum Rally. Ezeket a hétvégéket kell továbbiakat és számunkra elérhető helyszínekkel kiegészíteni. Bízom benne, hogy idén kellőképpen fel tudjuk venni a ritmust, jövőre pedig egy sokkal komplettebb szezont futhatunk az Európa bajnokságon.

 

A Rali Európa bajnokság (ERC) idei programja

Április 12-14. - Rally Hungary (Veszprém)
Május 2-4. - Rally Islas Canarias  (spanyol)
Június 12-15 - Royal Rally of Scandinavia (svéd)
Július 5-7. - Rally Estonia (észt)
Július 26-2. - Rally di Roma Capitale (olasz)
Augusztus 16-18. - Barum Czech Rally Zlín (cseh)
Augusztus 30 - Szeptember 1. - Rally Ceredigion (brit)
Október 11-13. - Rally Silesia (lengyel)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!